ריזוטו פטריות טעים ברמות וקליל!!
אז יאללה :)
לוקחים 2 בצלים גדולים ו5 שיני שום קצוצים ושמים בסיר עם 50 גרם חמאה, מטגנים עד להזהבה.
חותכים לפרוסות חבילת פטריות פורטובלו וחבילת פטריות שמפיניון ומוסיפים לסיר ומטגנים ממש טוב עד שהפטריות נחרכות.
שוטפים במסננת 2 כוסות אורז לבן (אני השתמשתי פעם אחת באורז בסמטי ופעם שניה בעגול ולא היה שום הבדל בטעם) ומוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% ונותנים ערבוב.
מוסיפים 3/4 כוס חד"פ יין לבן יבש (מה שיש לכם בבית), 2 כפות שטוחות טימין ו2 כפות שטוחות מרק פטריות וכפית מלח ומערבבים, מבשלים תוך כדי ערבוב מידיי פעם עד לסמיכות ומוסיפים בין 2-3 כוסות מים.
אם הוא מסמיך מידיי ניתן להוסיף עוד מים.
אפשר להוסיף בצלחת גבינת פרמזן למעלה, זה משבח את הטעם 😁
בתאבון! ואם יש לכם עוד שאלות בשמחה :)