15 Jun
15Jun

מתכון לצ'ורוס/Aviya patisserie
180 מ"ל מים
60 ג' חלב
100 ג' חמאה
כף סוכר חום
1/2 כפית מלח
150 ג' קמח
4 ביצים L
סוכר וקינמון לציפוי
בקלחת שמים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים בבת אחת את הקמח, מנמיכים מעט את האש ומערבבים היטב עד שכל הגושי קמח נעלמו. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה (2) ומפעילים עד שהבצק מתקרר (כשהקערת מיקסר נעימה), מוסיפים ביצה ביצה (לא מוסיפים עוד אחת עד שהראשונה לא נטמעה בבצק) ומידי פעם עוצרים את המיקסר ומנקים את הדפנות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פסים צפופים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים להקפאה ובנתיים מחממים שמן בסיר עמוק ל180 מעלות, אחריי שקפאו מוציאים מהמקפיא ורק כשהשמן חם והגיע ל180 מכניסים בזהירות לשמן ומטגנים עד להזהבה. (לא לעבור את ה190 מעלות) מוציאים מהשמן ומעבירים ישירות לסוכר והקינמון ומגלגלים. אם רוצים מילוי פנימי מקררים מעט את הצ'ורוס, לוקחים קש ועושים חור לכל האורך, שמים ממרח שאתם אוהבים בשקית זילוף ומזלפים פנימה.
אוכלים חם!! בתאבון ושתפו אותי איך יצא 😉😘

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.