מתכון לפיצה אביה פטיסרי :)
חצי קילו קמח
כף שמרים
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
ביצה
כוס וחצי מים פושרים (חד פעמי שתיה קרה)
1/4 כוס שמן
לרוטב:
רוטב עגבניות מוכן לפיצה, כל מה שיש לכם
שמנת לבישול לפי הצורך
לחמם תנור על 200 מעלות
ללוש הכל ביחד היטב ולהתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח, להוריד את הבצק לשולחן ולחלק לחצי, לקמח ולרדד לעובי חצי ס"מ (אפשר יותר אם אתם אוהבים פיצה ממש דקה), לקחת את הרוטב ולהוסיף לו שמנת לבישול רק עד למרקם סמיך ולמרוח בשכבה דקה על הפיצה, להוסיף גבנ"צ וכל מה שאתם אוהבים, להניח בצד ל5 דק' ולהכניס את הפיצה לתנור רק! שהתנור חם! לשים את התבנית על התחתית של התנור ולאפות למשך 5 דק' ולבדוק, זהירות לא לשרוף!!
עם הבצק שנותר הכנתי לחם שום לקחתי חצי כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח גבישי, כוסברה קצוצה ועיררבתי הכל יחד, רדדתי את הבצק ומרחתי בפנים את המלית, גלגלתי וקרצתי שושנים לתוך התבנית, לתת לו תפיחה ולאפות ב180 מעלות אפייה רגילה עד שמשחים :)
בתאבון!! ואשמח שתתייגו ותשתפו אותי איך יצא :)