העוגת גבינה הכי טובה בפער!!
אז כמו שהבטחתי קבלו את המתכון שלי, שעבדתי עליו כ"כ קשה כדי להגיע לתוצאה המושלמת!
עוגת גבינה יפנית, שכל חג אתם עפים עלייה מחדש כבר 5 שנים ברציפות!!
הרילס מראה את כל שלבי הפעולות של ההכנה, אם תעקבו כמו שצריך אחרי המתכון וההוראות תצא לכם עוגה מושלמת, מרשימה, רכה וטעימה ברמות!
אפשר לשים על העוגה איזה טופינג שרוצים, קצפת עם תותים וכו'
אז יאללהה!!
עוגת גבינה יפנית/אביה פטיסרי
מצרכים:
250 גרם גבינת שמנת 30%
100 מ"ל חלב
140 גרם סוכר
60 גרם חמאה
6 ביצים
חצי כפית גרידת לימון
חצי כפית מחית וניל איכותית
60 גרם קמח
20 גרם קורנפלור
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
סיר של ג'חנון בקוטר 20
תבנית בקוטר 24 ומעלה עם מים לתנור
נייר אפייה לתחתית ולצדדים של הסיר
מטרפה
מרית
קלחת
קערה לעירבוב
מיקסר עם וו בלון להקצפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל120 מעלות עם תבנית שמלאה 3/4 מהגובה במים חמים.
בסיר של הג'חנון גוזרים נייר אפייה לתחתית וגם לצדדים עד גובה הסיר.
בקלחת שמים את החלב, הגבינה, החמאה, 70 גרם סוכר ושמים על אש בנונית, מערבבים בלי הפסקה ומבשלים רק עד להמסה ואיחוד.
מעברים לקערה, מפרידים חלמונים וחלבונים.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים.
מנפים את הקמח והקורנפלור לקערה ומוסיפים את הווניל והלימון ומערבבים עד למסה אחידה בלי גושים.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם 70 גרם סוכר הנותרים לקצף יציב ורך.
מאחדים מסות ב3 פעמים, כל פעם מוסיפים קצף לקערה ומקפלים עם מרית בזהירות.
מעבירים את המסה לסיר עם הנייר אפייה, דופקים קצת ליציאת בועות ומכניסים לתנור בתוך התבנית עם המים.
אופים במשך 20 דקות על 120 מעלות, לאחר מכן מעלים ל150 מעלות ואופים עוד 15 דקות, אחר כך פותחים את התנור מעט למשך 8 דק שיצאו האדים, סוגרים את התנור ומורידים ל100 מעלות ואופים עוד 40 דק.
מכבים את התנור ונותנים לעוגה להישאר בפנים רבע שעה.
מצננים לחלוטין לפחות שעה וחצי! מחלצים את העוגה מהסיר בעזרת היפוכה על מגש שטוח וגדול יותר מהסיר, ואז הופכים בחזרה על צלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
שימו לב! את העוגה אוכלים רק למחרת, היא יותר טעימה.
.