15 Jun
15Jun

110 גרם אבקת שקדים

110 גרם אבקת סוכר

110 גרם סוכר לבן
70 גרם מים
80 גרם חלבון
אופן ההכנה:
לטחון א.שקדים וא.סוכר במג'ימיקס ולסנן לקערה, להוסיף 40 ג' חלבון ולערבב טוב (המסה קשה וזה בסדר). לשים בקערת מיקסר את ה40 גרם חלבון הנותרים, לשים בקלחת סוכר ומים ולשים על אש בנונית (עם מדחום), תוך כדי להפעיל את המיקסר על מהירות בנונית/גבוהה וברגע שהסירופ סוכר (בקלחת) מגיע ל117 מעלות לכבות את האש ולזלף לאט לתוך הקערת המיקסר בזהירות תוך כדי הקצפה, להמשיך להקציף עד שהקצף מתקרר, להוסיף את הקצף ב3 פעמים למסה של האבקת שקדים, להוסיף מעט צבע מאכל שאוהבים ולערבב בתנועות קיפול רק עד שהכל נטמע, לא יותר מידיי!!
עושים בדיקה אם המסה מוכנה- לוקחים מהמסה במרית ושופכים על המסה בקערה, אם אחריי כמה שניות המסה מתחברת ולא נשאר סימן, היא מוכנה! אם לא התחבר לקפל עוד קצת.
מזלפים בתבנית עם סיליקון או נייר אפייה, דופקים מספר פעמים את התבנית על השיש כדי שהבועות יצאו (אם יש עוד בועות מפוצצים בזהירות עם קיסם), ומניחים לייבוש (עד שהחלק העליון של המקרון יבש למגע. אופים בתנור שחומם מראש על 150 למשך 10-12 דק' מצננים לחלוטין.
וממלאים במה שאוהבים :) 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.